Az Anonim Alkoholisták ivásproblémával küzdő férfiak és nők nemzetközi közössége. A közösség nem szakmai szervezet, önellátó, nem tesz különbséget vallási, faji és politikai hovatartozás tekintetében, és szinte mindenütt a világon megtalálható. A tagság nincs korhatárhoz vagy iskolai végzettséghez kötve. Bárki tag lehet, aki tenni akar valamit ivásproblémája ellen.

Ha ön média képviselője, az aamediaszolgalat@gmail.com email címen tudja felvenni velünk a kapcsolatot.

Ha ön egészségügyi, mentálhigiénés szakember, az uzenetatadasaa@gmail.com email címen tudja felvenni velünk a kapcsolatot.

 

MIT CSINÁL AZ A.A.?

1.    Az A.A.-tagok megosztják tapasztalataikat bárkivel, aki segítséget kér, hogy megoldja ivásproblémáját. Az A.A. személyes segítséget vagy ún. szponzorálást nyújt az A.A.-ba bárhonnan betérő alkoholistának.
2.    Tizenkét lépésben leírt programunk utat mutat az alkoholistának, hogy alkohol nélkül is elégedett életet tudjon élni.
3.    Ennek a programnak a megbeszélése folyik az A.A. csoportok gyűlésein.
4.    A nyitott szpíker-gyűléseket mind alkoholisták, mind nem alkoholisták látogathatják. A nyitott gyűléseken való részvétel a legjobb módja annak, hogy megtudjuk, mi az A.A., mit csinál és mit nem.) Ezeken a gyűléseken egy vagy néhány tag elmondja saját történetét, tapasztalatait az alkohollal, azt, ahogyan eljött az A.A.-ba, és ahogyan változott az élete ezt követően.
5.    A nyitott csoportgyűléseken az egyik tag röviden beszél az ivás és a józanodás során szerzett tapasztalatairól, melyet beszélgetés követ, ahol minden hozzászóló a saját tapasztalatairól beszél.
A zárt gyűléseket A.A.-tagok látogathatják, valamint bárki, akinek ivásproblémája van.
6.    A zárt csoportgyűlés hasonló a nyitotthoz, de csak alkoholistáknak vagy leendő A.A.-tagoknak.
7.    A lépésgyűléseken (amelyek általában zártak) a tizenkét lépés egyikét beszélik meg a tagok.
8.    Az A.A.-tagok egészségügyi és büntetésvégrehajtó intézetekben is tartanak gyűléseket.
9.    Az A.A.-tagokat (csoportokat) fel lehet kérni, hogy információs gyűléseket tartsanak különböző rendezvényeken, szervezeteknél, intézményeknél. Ezek a gyűlések az A.A.-ról szólnak, nem tekinthetők rendes csoportgyűléseknek.