Koronavírussal kapcsolatos tájékoztató

Az amerikai Általános Szolgálati Iroda (G.S.O.) kérdéseket kapott arról, hogy a csoportok hogyan reagálhatnak a COVID-19-re (koronavírus). A csoportok és a tagok aggódnak az egészséggel és biztonsággal kapcsolatos kérdések miatt, és útmutatást keresnek a kérdés megoldására.

Az Általános Szolgálati Iroda a megosztott csoportos tapasztalatok, és az A.A erőforrás-központjaként működik. Az itt lévő tagok és a csoportok a közösség közös tapasztalatait keresik. Az egészségügyi kérdésekre vonatkozó útmutatások nem tartoznak az A.A. feladataihoz, de mégis megosztjuk a G.S.O. ajánlatait. Javasoljuk azonban, hogy mindenki inkább forduljon a nemzeti, állami / tartományi és helyi egészségügyi hatóságokhoz a megfelelő információkért.

 

Van általános tapasztalatunk viszont, amit megoszthatunk azzal kapcsolatban, hogy egyes csoportok és tagok hogyan fogtak hozzá a kérdés kezeléséhez. Összegyűjtött tapasztalataink azt sugallják, hogy ezekről a kérdésekről való beszélgetés még azelőtt, hogy felmerülne az akut veszély, elősegítheti a csoportok számára, hogy felkészüljenek arra, hogy ésszerű és hasznos módon foglalkozzanak velük, és lehetővé teszik a csoport számára, hogy továbbra is összpontosítson a közös jólétre és az elsődleges célra.

Néhány csoport megbeszélte a felelős változtatásokat az üléseiken. Néhány példa: az arc-érintést és a kézfogást elkerülni; annak biztosítása, hogy a vendéglátás (büfé) egészségügyi szempontból megfelelő legyen; vagy egyelőre felfüggesztheti a büfét. A csoportdöntésektől függetlenül minden egyes személy felelős saját egészségügyi döntéseiért. Egyes csoportok vészhelyzeti terveket is fontolóra vettek arra az esetre, ha a tagok átmenetileg nem képes személyesen találkozni: névjegyzékek létrehozását és telefonon, e-mailben vagy közösségi médiában való kapcsolattartást; találkozó telefonon vagy online. ( A szabad téri találkozásnak nincs akadálya, csak az érintést kell úgy megoldani, hogy bőr-érintkezés ne legyen és a kb 2 méteres távolság ajánlatos. – a ford.)

Tájékoztatás a tagok számára az A.A. Az Online Intergroup (www.aa-intergroup.org) – ez további hasznos forrásként szolgálhat. Ha egy csoport nem tartja meg a rendszeres üléseit, érdemes ezt közzé tenni.(helyi A.A, például, terület és csoportközi vagy központi iroda. G.S.O. Érdeklődni lehet online az A.A. eseményekről, amelyeket egész évben koordinálnak.

Látogass el a www.aa.org webhelyre, hogy naprakész információkat kapj a G.S.O./A.A.W.S-ről, az összehangolt eseményekről. Biztosítunk minden tagot, hogy a résztvevők egészségének és biztonságának prioritása (elsőbbsége) van. A G.S.O. szorosan figyelemmel kíséri a COVID-19 (koronavírus) vonatkozásában releváns egészségügyi javaslatokat.

Reméljük, hogy ez a rövid megosztás hasznos lehet.